ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΟΙΞΗ



1 αντίβ
3 ματσάκια ρόκα
15 τοματίνια
125 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
Υλικά για τη vinegrette:
30 ml βαλσαμικό ξίδι
60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. Μουστάρδα

Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι.Κόβετε τη ρόκα με το χέρι σε κομμάτια 6-7 εκατοστών και τα τοματίνια στη μέση. Βάζετε στη σαλατιέρα τα φύλλα του αντίβ, τη ρόκα και τα τοματίνια.Προσθέτετε τις φέτες παρμεζάνας. Eτοιμάζετε τη vinegrette, χτυπώντας με σύρμα το βαλσαμικό ξίδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα μέσα σε ένα μπολ.Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Ρόκα
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο , Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 0 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Χωρίς Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV