ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΗΣ



300 γρ. αντίδια
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 μέτρια κίτρινη πιπεριά
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασόξυδο
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
4 φλιτζάνια νερό
1 σκελίδα πολτοποιημένη σκόρδο
1 φλιτζάνι φακές

Κόψτε τέταρτα τις πιπεριές και αφαιρέστε τα σπόρια και τις μεμβράνες. Ψήστε τις στο γκριλ ή σε πολύ ζεστό φούρνο, με την φλούδα από πάνω, μέχρι να φουσκώσει και να μαυρίσει η φλούδα. Σκεπάστε τις πιπεριές με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις. Ανακατώστε σε ένα μικρό κατσαρόλι τις φακές, το νερό και το σκόρδο. Σιγοβράστε χωρίς καπάκι περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Στραγγίστε και πετάξτε το σκόρδο. Ανακατώστε σε ένα μπολ τις φακές και τις πιπεριές. Βάλτε στο σέικερ το ξύδι, τη ζάχαρη και το μισό λάδι και χτυπήστε τα καλά. Αδειάστε αυτό το ντρέσιγκ πάνω στις φακές. Ανακατώστε καλά.


Κύριο Συστατικό : Φακές
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινο
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV