ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ



1 1/2 φλιτζάνι φέτα κομματιασμένη
1 κουτί φύλλο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1 κρόκο αυγού
μοσχοκάρυδο
πιπέρι

Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό. Βάζετε μία άλλη κατσαρόλα με το βούτυρο (1/4 φλιτζάνι) στη φωτιά. Μόλις λιώσει, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Κατόπιν ρίχνετε στο γάλα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα ώσπου να πήξει. Την αφήνετε να πάρει ακόμη μερικές βράσεις, αφού προσθέσετε το ανάλογο αλάτι. Όταν δέσει, την αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύετε γρήγορα. Προσθέτετε μοσχοκάρυδο, τη φέτα και το πιπέρι. Κόβετε το φύλλο σε λουρίδες φαρδιές περίπου 10 πόντους. Σε κάθε μία που θα παίρνετε θα την αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο που έχετε λιώσει. Βάζετε μία κουταλιά μείγμα. Διπλώνετε προς τα μέσα κυλινδρικά. Τοποθετείστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε όλα τα μπουρεκάκια με βούτυρο από πάνω. ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. Μπορούν επίσης να τηγανιστούν.


Κύριο Συστατικό : Φέτα
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 20
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV