ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (σκόνη)
100 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
3 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. μέλι
Για το γλάσο και το γαρνίρισμα:
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
φύλλα σοκολάτας ή κερασάκια γλασέ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα.
Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας πάντα.
Κατόπιν προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου το μέλι και εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το γιαούρτι ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις ή χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Βουτυρώνετε μια φόρμα για ατομικά κεκάκια και μοιράζετε το μείγμα σε αυτά.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και κατόπιν αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε το γλάσο αναμειγνύοντας τη ζάχαρη άχνη με το ασπράδι μέχρι να γίνουν ένα μείγμα λείο και γυαλιστερό.
Απλώνετε το γλάσο πάνω στα κεκάκια και γαρνίρετε με φύλλα σοκολάτας ή κερασάκια γλασέ.

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ
Κύριο Συστατικό : Γιαούρτι
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV