CLAFOUTIS ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ,ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ



6 φέτες καπνιστό μπέικον
280 γρ ντοματίνια
75 γρ τυρί πεκορίνο
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
25 γρ βούτυρο,λιωμένο
αλάτι
φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml γάλα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια,ψιλοκομμένα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.Αλείψτε με λίγο βούτυρο ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 1,4 λίτρου.Ψήστε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί και κόψτε το σε μεγάλα κομμάτια.Καλύψτε με το μπέικον τη βάση του σκεύους και στρώστε από πάνω τις ντομάτες.Χρησιμοποιώντας τον Κόφτη/Τρίφτη με τον ψιλό δίσκο τριψίματος,τρίψτε το πεκορίνο.Βάλτε τα αυγά,το κρόκο,το λιωμένο βούτυρο και αλάτι και πιπέρι στο μπολ της Kenwood.Χτυπήστε τα με το Χτυπητήρι.Προσθέστε το αλεύρι και δουλέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.Τέλος,χτυπήστε και το γάλα μέχρι ο χυλός να γίνει ομοιόμορφος.Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και όλο το τυρί,εκτός από 30ml (2 κουταλιές).Ρίξτε το μείγμα στο μπέικον και τις ντομάτες.Πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ψήστε για 25-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει μια ψιλή κρούστα.Σερβίρετε ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Αυγά
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30-40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV