ΚΕΙΚ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

125 γρ. βούτυρο
375 γρ. καφέ ζάχαρη
4 χτυπημένα αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
315 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Διαλύετε το βούτυρο, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά και το γάλα,τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το αλεύρι,το αλάτι, τη σόδα,την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτετε το μείγμα του βουτύρου και τα ανακατεύετε καλά. Ψήνεται σε φούρνο 180°C για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει όταν το δοκιμάζετε με το μαχαίρι. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.


Κύριο Συστατικό : Κανέλα
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Δανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV