ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. αλεύρι σταρένιο ολικής άλεσης
2 αβγά
αλάτι
750 ml μηλίτη (μηλόκρασο)
3 ξινόμηλα
2 κ.σ. βούτυρο
κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αβγά, 1 γενναία πρέζα αλάτι και το μηλίτη, ώστε να γίνουν λεία ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη τουλάχιστον 20 λεπτά. Τηγανίζουμε από τη ζύμη σε αλάδωτο τηγάνι 12 μικρές και λεπτές κρέπες και τις κρατάμε ζεστές.
Πλένουμε τα μήλα,τα στεγνώνουμε και βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και το μίσχο. Κόβουμε τα μήλα ροδέλες και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο ώσπου να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε τις ροδέλες το μήλο σε ένα μπολ.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει λεία κρέμα, την βάζουμε πάνω στο μήλο και την πασπαλίζουμε με χοντρό μαύρο πιπέρι τριμμένο.
Σερβίρουμε τις κρέπες μαζί με τα μήλα.


Κύριο Συστατικό : Μήλα
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV