ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΠΕΣ



115 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια πρέζα αλάτι
1 αυγό
280 ml γάλα
λίγο λάδι,για το τηγάνισμα
Για σερβίρισμα:
ζάχαρη
χυμό λεμονιού

Τοποθετήστε το αλεύρι και το αλάτι στο μπολ της Kenwood.Προσθέστε τα αυγά και ένα τέταρτο από το γάλα.Ανακατέψτε με το Χτυπητήρι στην ταχύτητα 1,μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.Σταδιακά ανακατέψτε και το υπόλοιπο γάλα για να κάνετε ένα πιο ομοιόμορφο μείγμα.Ρίξτε το μείγμα σε μια κανάτα,σκεπάστε το και αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά,για να μπορέσει το άμυλο να φουσκώσει και να επιτύχετε μια πιο ελαφριά ζύμη.Ζεστάνετε πολύ λίγο λάδι σε ένα τηγάνι 20εκ. με παχιά βάση.Ρίξτε τόση ζύμη όση χρειάζεται για να γίνει και λεπτή στρώση που θα καλύπτει τη βάση του τηγανιού.Κουνήστε το τηγάνι για να απλωθεί η ζύμη σε όλο το τηγάνι.Τηγανίστε σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό περίπου,μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό χρυσό χρώμα.Γυρίστε τις τηγανίτες και τηγανίστε τις για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.Μεταφέρετε σε ένα δίσκο.Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ποσότητα ζύμης,για να φτιάξετε 8 τηγανίτες,τις οποίες θα τοποθετήσετε την μία πάνω στην άλλη,με απορροφητικό χαρτί ενδιάμεσα.Διατηρήστε τις ζεστές στο φούρνο,μέχρι να τελειώσετε το τηγάνισμα.Σερβίρετε πασπαλισμένες με ζάχαρη και χυμό λεμονιού ή χρησιμοποιήστε τις σύμφωνα με τη συνταγή.

Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV