ΟΜΕΛΕΤΑ ME CHAMPIGNONS DE PARIS



250 γρ. μανιτάρια champignons de Paris
1 ματσάκι φρέσκα αρωματικά(π.χ. άνηθος ή σχοινόπρασο)
1 κρεμμύδι εσαλότ
30 γρ. βούτυρο
4 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι και φρεσκό χοντροτριμμένο πιπέρι
λίγο πιπέρι καγιέν
80 γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί έμενταλ

Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Πλένουμε, τινάζουμε και ψιλοκόβουμε τα αρωματικά. Καθαρίζουμε το εσαλότ και το ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ώσπου να αφρίσει και σοτάρουμε μέσα ανακατεύοντας το κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και προσθέτουμε τα αρωματικά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Αφήνουμε να πήξουν όλα σε μέτρια φωτιά ανακινώντας που και που το τηγάνι. Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί αλειμμένο με βούτυρο με αρωματικά φυτά.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια , Αυγά
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV