ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ



1/2 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό

Σε μία μικρή λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από το χέρι. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.Όταν φουσκώσει η ζύμη την κόβουμε μικρά κομμάτια, τα κάνουμε δακτυλίδια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι και κανέλα ή τυρί φέτα.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV