ΨΩΜΙ ΜΕ ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ



450 γρ σκληρό άσπρο αλεύρι
7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
7 γρ (1 1/2 κουτ. γλυκού) φακελάκι ξηρή μαγιά
30 ml (2 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο
1 κουτ. γλυκού μέλι
400 ml χλιαρό νερό

Χρησιμοποιείτε το Μύλο Αλέσεως στη λειτουργία λεπτής κοπής,αλέθετε τους κόκκους του σταριού κατευθείαν στο μπολ Kenwood.Λαδώνετε ένα ταψί χωρητικότητας 900 γρ.Προσθέτετε το αλάτι,τη μαγιά και το ηλιέλαιο,το μέλι και το νερό στο μπολ Kenwood.Χρησιμοποιείτε το Γάνζτο Ζύμης στη χαμηλότερη ταχύτητα,αναμιγνύοντας σταδιακά για να δημιουργήσετε μια πολύ μαλακή και κολλώδη ζύμη.Ζυμώνετε για 4 λεπτά στην ταχύτητα 1.Αφαιρείτε το μπολ και τον σκεπάζετε με μια ελαφριά λαδωμένη διαφανή μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.Εναλλακτικά αφαιρέστε το Γάντζο Ζύμης,ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 25 βαθμούς και την ταχύτητα ανάδευσης στο 3 και αφήστε τη ζύμη μέσα στο μπολ μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος,για περίπου 1 ώρα.Χρησιμοποιείτε το Γάντζο Ζύμης στη χαμηλότερη ταχύτητα για 30-60 δευτερόλεπτα ζυμώνετε απαλά τη ζύμη για να πέσει.Το μεταφέρετε στο προετοιμασμένο ταψί χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα.Θα είναι κολλώδες για αυτό το πιέζετε κάτω με τη σπάτουλα και ρίχνετε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί.Καλύπτουμε τη διαμορφωμένη ζύμη με λαδωμένη διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά μέχρι να κάνει μια κορφή.Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.Ψήνουμε για 35 λεπτά,ή μέχρι το ψωμί να έχει στιβαρή όψη και να είναι συμπαγές όταν το τρυπάμε στο κάτω μέρος.Το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV