ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ



10 γρ φρέσκια μαγιά
180 γρ λευκό αλεύρι
50 γρ σκληρό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ απαλό,ανάλατο βούτυρο
5 ml (1 κτγ) αλάτι
2,5 γρ (1/2 κτγ) ζάχαρη
150 ml νερό
30 ml (2 κτσ) ελαιόλαδο

Διαλύστε τη μαγιά σε λίγο νερό και προσθέστε τη στο μπολ. Προσαρμόστε το Γάντζο Ζύμης. Προσθέστε τα αλεύρια, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη στο μπολ. Θέστε τη ταχύτητα στο 2 και αναμείξτε. Αργά, προσθέστε το υπόλοιπο του νερού και αναμείξτε για 5 λεπτά ή έως ότου διαμορφωθεί μια ελαστική ζύμη. Αφαιρέστε το Γάντζο Ζύμης και λαδώστε την άνω επιφάνεια της ζύμης με το ελαιόλαδο. Προσαρμόστε το Προστατευτικό κατά του Πιτσιλίσματος, θέστε τη θερμοκρασία στους 25 βαθμούς και την ταχύτητα ανάδευσης στο 3. Θέστε το χρονόμετρο στη 1 ώρα. Προσαρμόστε και πάλι το Γάντζο Ζύμης, θέστε τη ταχύτητα ανάδευσης στο 1 και ξαναρίξτε μέσα τη ζύμη. Τοποθετήστε τη ζύμη επάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τυλίξτε την σε μορφή ορθογώνιου, διαστάσεων 15x10x0.5 εκ. Χρησιμοποιείστε ένα αλευρωμένο κόφτη ζύμης, για να κόψετε τη ζύμη σε λωρίδες των 0,5εκ. Τοποθετήστε τις λωρίδες σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ψησίματος. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Σβήστε το φούρνο, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αφήστε τα κριτσίνια να τραβήξουν για άλλα 10 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 Ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV