ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΨΩΜΙ ΣΟΔΑΣ



325 γρ σκληρό αλεύρι ολικής αλέσεως
115 γρ σκληρό άσπρο αλεύρι
5 ml (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
5 ml (1 κουτ. γλυκού) σόδα
5 ml (1 κουτ. σούπας) ταρταρική κρέμα
25 γρ βούτυρο
50 γρ βρώμη
450 ml βουτυρόγαλο

Λαδώστε ελαφρά ένα φύλλο ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Τοποθετείτε το αλεύρι ολικής αλέσεως και το άσπρο αλεύρι, αλάτι, μαγειρική σόδα, ταρταρική κρέμα και βούτυρο στο μπολ Kenwood. Χρησιμοποιείτε τον Αναδευτήρα Κ, δουλεύοντάς τον στην ταχύτητα 1, ανακατεύοντας το βούτυρο, προσθέστε τη βρώμη και αναμιγνύετε. Με τον Αναδευτήρα Κ στην ταχύτητα 2 προσθέτετε αρκετό βουτυρόγαλο ώστε να κάνει τη ζύμη μαλακιά. Μην το ανακατέψετε πολύ γιατί το μίγμα θα είναι βαρύ. Σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια διαμορφώνετε 2 μεγάλα στρογγυλά. Τα τοποθετείτε σε ένα έτοιμο φύλλο ψησίματος. Χαράσετε ένα βαθύ σταυρό στο επάνω μέρος. Ψήνετε για 15 λεπτά, μετά χαμηλώνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για ακόμη 20-25 λεπτά, ή μέχρι το ψωμί να γίνει συμπαγές. Το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Το σερβίρετε ζεστό με λίγο βούτυρο εάν θέλετε.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35-40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV