ΖΥΜΗ ΒΟΥΤΥΡΟΥ



175 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια πρέζα αλάτι
85 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη,κομμένο σε μικρα κομμάτια ή 50:50 βούτυρο ή μαργαρίνη και λαρδί ή φυτικό λίπος
30-45 ml (2-3 κουταλιές της σούπας) κρύο νερό

Τοποθετήστε το αλεύρι,το αλάτι και το λίπος στο Μπολ της Kenwood.Με τον Αναδευτήρα Κ στην ταχύτητα 2,ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να μοιάζει σαν ψίχουλα ψωμιού.Ρίξτε το νερό στο μείγμα,μια κουταλιά κάθε φορά,ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε με τον Αναδευτήρα Κ,μέχρι να γίνει ζύμη.Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίστε μια επίπεδη μπάλα.Μην παραδουλεύετε τη ζύμη.Τυλίξτε την σε διαφανή μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο να παγώσει και να ξεκουραστεί για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV