ΒΑΣΙΚΗ ΠΙΤΣΑ



10 ml (2 κτγ) ξηρή μαγιά
120 ml νερό,σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ σκληρό αλεύρι ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 ml (2 κτσ) ελαιόλαδο
3,75 ml (3/4 κτγ) αλάτι
1 ποσότητα σάλτσα τομάτας

Προσαρμόστε το Γάντζο Ζύμης και το Προστατευτικό κατά του Πιτσιλίσματος. Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Προσθέστε όλα τα συστατικά στο μπολ.Θέστε τη ταχύτητα στο 1 και ζυμώστε για 5-7 λεπτά. Αφαιρέστε το μπολ. καλύψτε το με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το για 2 ώρες. Βγάλτε τη ζύμη και χωρίστε τη σε δύο μέρη. Τοποθετήστε ένα ταψί ψησίματος ή μια πέτρα ψησίματος πίτσας, σε φούρνο, προθερμασμένο στους 230 βαθμούς. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια,πλάστε και τεντώστε τη ζύμη, σε δύο στρογγυλά τεμάχια των 25-30εκ. Απλώστε μερικές κουταλιές σάλτσα ντομάτας , αραιά, πάνω στη ζύμη. Προσθέστε τα υλικά σας - παραδείγματος χάριν ένα κεφάλι τυρί μοτσαρέλα σε φέτες και μαύρες ελιές. Ψήστε σε ζεστό φούρνο (θέστε τη θερμοκρασία στους 210 βαθμούς), μέσα σε ένα ταψί ψησίματος, ή πάνω σε μια πέτρα ψησίματος πίτσας, για 10-15 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10-15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV