ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1,5 κιλό γλυκοκολοκύθα
3 Κρεμμύδια φρέσκα
50 γρ. Αμύγδαλο άσπρο ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
50 γρ Φουντούκι ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
50 γρ. Καρύδι ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
40 γρ. Μαύρη σταφίδα ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
80 γρ. ΜΙΚΙΟ Ολικής Άλεσης με Θυμαρίσιο μέλι και Βρώμη
40 γρ. Κουκουνάρι
100 γρ. Βούτυρο
5 γρ. Αλάτι
5 γρ. Μοσχοκάρυδο
6 φύλλα Φύλλα μπακλαβά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο όπου προσθέτουμε την καθαρισμένη κολοκύθα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα αφήνουμε μέχρι να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς, τη μουλιασμένη σε κονιάκ σταφίδα, το Μικιό αφού πρώτα το κάνουμε πούδρα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει προσθέτουμε και Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί για πίτες. Βάζουμε στον πάτο 3 φύλλα μπακλαβά βουτυρώνοντας την κάθε επιφάνεια ξεχωριστά. Βάζουμε τη γέμιση, γυρνάμε προς τα μέσα τα κομμάτια φύλλου που εξέχουν και καλύπτουμε με τα άλλα 3 φύλλα, τα οποία επίσης βουτυρώνουμε. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας, ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο, στους 180C.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Κύριο Συστατικό : Γλυκοκολοκύθα
Είδος Πιάτου : Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12 Μερίδες
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV