ΨΑΡΟΠΙΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό σαρδέλες
5 αυγά
1 κιλό αλεύρι
πιπέρι και αλάτι
λάδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με 4 αυγά, αλάτι και νερό αρκετό, ώστε να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να σταθεί για 2 ώρες.
Στο μεταξύ καθαρίζετε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεφάλι, τα έντερα και τα ραχοκόκαλα. Τις στεγνώνετε και τις αλατοπιπερώνετε. Τις αφήνετε να σταθούν.
Κόβετε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Ανοίγετε το ένα κομμάτι με τον πλάστη και καλύπτετε με το φύλλο τον πάτο μιας φόρμας για πίτες. Τοποθετείτε το ψάρι και ραντίζετε με λίγο λάδι. Σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι ζύμης που το έχετε ανοίξει σε φύλλο,ενώνετε τις άκρες των δύο φύλλων και αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό. Βάζετε την πίτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς και την αφήνετε να ψηθεί για 30΄. Τη σερβίρετε ζεστή.

style="xborder:1px solid black;" />
Κύριο Συστατικό : Σαρδέλες
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV