ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τη ζύμη:
800 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
3 αυγά
1/4 κούπας λάδι
40 ml. λευκό κρασί
40 ml. νερό
30 γρ. αλάτι
Για τη γέμιση:
250 γρ. χοιρινό σπάλα ή λαιμό
100 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 πιπεριές φλάσκες
50 γρ. βούτυρο
40 ml. λάδι
3 σκελίδες σκόρδου
50 γρ. πουρέ ντομάτας
150 ml. λευκό κρασί
σαφράν
τριμμένο πιπέρι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για τη ζύμη:
Φτιάχνετε τη ζύμη με το αλεύρι, τα 2 αυγά, το κρασί, το μαλακωμένο βούτυρο, το νερό, το λάδι και το αλάτι. Την αφήνετε να σταθεί για μια ώρα.
Για τη γέμιση:
Σε ένα τηγάνι με λάδι, ροδίζετε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τις πιπεριές, όλα καλά ψιλοκομμένα.
Προσθέτετε το χοιρινό, που προηγουμένως έχετε αλατίσει, και αφήνετε να σοταριστούν όλα μαζί.
Προσθέτετε τον πουρέ ντομάτας, το κρασί, το σαφράν και το πιπέρι και αφήνετε το μείγμα να πήξει μέχρι να απορροφηθεί όλο το ζουμί.
Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, ανοίγετε με τον πλάστη τη μισή και φτιάχνετε ένα φύλλο πάχους 5 χιλιοστών.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί, απλώνετε την υπόλοιπη ζύμη, ρίχνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι, ενώνοντας τις άκρες τους με τα δάχτυλα.
Διακοσμείτε με κομμάτια ζύμης που έχουν περισσέψει και αλείφετε με χτυπημένο αυγό.
Τρυπάτε την πίτα αρκετές φορές με ένα πιρούνι και την ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει στους 180°C για περίπου 50 λεπτά.

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινό
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι & Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV