ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1κ.σ.αλάτι
3κουτ.τσαγ. ανακατεμένα αρωματικά χορταρικά
125γρ. τριμμένο σένταρ
2 σακουλάκια μαγιά
1/4 φλιτζ. βούτυρο
2 αυγά
8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεσταίνετε καλά το γάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι, τα ανακατεμμένα χορταρικά και το τριμμένο τυρί. Τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι. Το αφήνετε χλιαρό (περίπου 35°C). Βάζετε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό(45°C) σε μπολ και τρίβετε τη μαγιά ανακατεύοντάς τη για να διαλυθεί.
Τοποθετείτε την μαγιά, το γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και το μισό αλεύρι σε μπολ και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σιγά σιγά προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Η ζύμη θα πρέπει να βγαίνει έξω από τις πλευρές του μπολ. Τη ζυμώνετε για 10’ περίπου σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Μετά την τοποθετείτε σε βουτυρωμένο μπολ, τη γυρίζετε μια φορά για να βουτυρωθεί και το επάνω μέρος της και την αφήνετε σε μέρος χωρίς ρεύματα περίπου μια ώρα ή μέχρι ο όγκος της να διπλασιαστεί.
Χωρίζετε την ζύμη στη μέση, σχηματίζοντας δυο φραντζόλες σε βουτυρωμένα ταψιά 23x12x8εκ. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου μια ώρα.
Ψήνετε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο 200°C για περίπου 45’,προσέχοντας να μην κοκκινίσει πολύ γρήγορα. Τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο αν οι φραντζόλες αρχίσουν να μαυρίζουν στην επιφάνεια.
Τις βάζετε σε σχάρα για να κρυώσουν.

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Πίτες, ψωμιά
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 2 Ώρες ξεκούραση
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : UcookTeam


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV