ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ



1 κιλό σκληρό αλεύρι
4 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 (περίπου) ποτήρια χλιαρό νερό

Βάζετε το αλεύρι μέσα σε μια λεκάνη και κάνετε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνετε εκεί τα 4/5 από το νερό, το λάδι, το αλάτι και το ξύδι. Ανακατεύετε απαλά το μίγμα με τα δάχτυλα σας, για να διαλυθεί το αλάτι και κατόπιν παίρνετε λίγο -λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας συνεχώς και προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, μετά από 15 περίπου λεπτά, πρέπει να έχετε μια ζύμη λεία, όχι πολύ σφιχτή, που να μην κολλάει. Αν σφίξει πολύ, βρέχετε τα δάχτυλά σας και ζυμώνετε μέχρι να μαλακώσει. Χωρίζετε τη ζύμη σε 20 μέρη, τα πλάθετε μέσα στις παλάμες σας σε στρογγυλές μπάλες και τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Τις σκεπάζετε με διπλή πετσέτα για να μην πιάσουν κρούστα και τις αφήνετε για μία ώρα. Ανοίγετε τα φύλλα με τον πλάστη μέχρι να αποκτήσουν διάμετρο 50 εκ. περίπου, πασπαλίζοντας τα συχνά με κορν φλάουερ, για να μην κολλάνε.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά & 1 Ώρα να φουσκώσει
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 20
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV