ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ



1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 1/2 κιλό αρνάκι χωρίς λίπος και κόκαλα κομμένο σε κομματάκια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
1 πατάτα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
2 σφιχτά αυγά κομμένα σε μικρές φέτες
πιπέρι, αλάτι
2 κουταλιές σούπας μαντζουράνα
1 αυγό χτυπημένο σε 4 κουταλιές γάλα για το ψήσιμο
βούτυρο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε τα κομματάκια κρέατος και τ' αλατοπιπερώνετε. Τα σοτάρετε στο βούτυρο και το λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό κρέατος. Καθαρίζετε την πατάτα και την τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κρέας την τριμμένη πατάτα, το κρεμμύδι (τριμμένο), το σκόρδο, το μαϊντανό, τη μαντζουράνα και σιγοβράζετε για 5' ακόμη. -Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Εξακολουθείτε το βράσιμο για 4-5 λεπτά. Αδειάζετε το μίγμα σ' ένα μπολ και προσθέτετε το τυρί και τ' αυγά. Αφήστε το να κρυώσει. Στρώνετε ένα ταψί 35 εκ. με τα μισά φύλλα, αφού τα βουτυρώσετε πολύ καλά το καθένα ξεχωριστά με το πινέλο. Απλώνετε επάνω το μίγμα του κρέατος. Στη συνέχεια στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα και αυτά με βούτυρο. Τρυπάτε την πίτα σε διάφορα σημεία και την περιχύνετε με το μίγμα αυγό-γάλα. Ψήνετε στο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου.


Κύριο Συστατικό : Αρνάκι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV