ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΥΖΗΘΡΕΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα
4-5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κουταλάκια αμμωνία
λίγη βανίλια
αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
½ κιλό μυζήθρα
2 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 κουταλιά κανέλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε το φύλλο σε πάχος 1,5 εκ.
Κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια με το άνοιγμα ενός μεγάλου ποτηριού.
Αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τη γέμιση με τη μυζήθρα πάνω στις ζύμες και διπλώνουμε το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.

ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΥΖΗΘΡΕΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
Κύριο Συστατικό : Μυζήθρα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV