ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

40 γρ. νωπή μαγιά
250 γρ. αλεύρι καλαμποκίσιο
250 γρ. αλεύρι λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο, τους σπόρους
3 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών-ψιλοκομμένες
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σ΄ ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά με δύο τρία φλιτζάνια χλιαρό νερό. Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κάρδαμο, τις ντομάτες και τις ελιές. Αναμειγνύετε ώστε να ενωθούν τα υλικά καλά μεταξύ τους και αρχίζετε σταδιακά να ρίχνετε εναλλάξ το καλαμποκίσιο και το λευκό αλεύρι, έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και εύπλαστο μείγμα. Σκεπάζετε το ζυμάρι με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 1/2 ώρα. Το αδειάζετε πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια ελαφρώς αλευρωμένη και ζυμώνετε ξανά με τις γροθιές σας για 4-8 λεπτά. Χωρίζετε το ζυμάρι σε δυο κομμάτια και πλάθετε δύο μικρά φρατζολάκια.
Τοποθετείτε τα φραντζολάκια σε λαμαρίνα, την οποία έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και την τοποθετείται σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά περίπου. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Καλαμποκίσιο αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά & 2 Ώρες αναμονή
Χρόνος Μαγειρέματος : 55 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV