ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΡΟΚΦΟΡ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 πακέτο ζύμη φύλλου σφολιάτα
200 γρ. ροκφορ
5 αυγά
30 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. φέτα μαλακιά και ανάλατη
30 γρ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Ετοιμάζετε τη ζύμη 3 ώρες πριν την χρησιμοποιήσετε. Ετοιμάζετε τη γέμιση.
Λιώνετε το ροκφόρ μέσα σε σουπιέρα ή σε πήλινο δοχείο. Προσθέτετε την κρέμα,τη φέτα και τα ανακατεύετε καλά να γίνουν μια ζύμη. Χτυπάτε τα αυγά ελαφρά και τα προσθέτετε στο τυρί. Ρίχνετε επίσης και το ανάλογο πιπέρι και αλάτι, αν χρειάζεται (τις περισσότερες φορές το αλάτι δεν χρειάζεται γιατί τα τυριά έχουν αρκετό).
Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγετε ένα φύλλο που θα καλύψει τη βάση του ταψιού διαμέτρου 30 εκ. Το φύλλο πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο ώστε να διπλωθεί μέσα η γέμιση.
Υπάρχουν δύο τρόποι για το ψήσιμο της πίτας. Ο πρώτος και πιο απλός τρόπος είναι να στρώσετε το φύλλο που έχετε ανοίξει σε βουτυρωμένο ταψάκι, να ρίξετε τη γέμιση, να τη σκεπάσετε με το δεύτερο φύλλο, να περιχύσετε με βούτυρο, να χαράξετε ελαφρά σε κομμάτια και να ψήσετε την πίτα στον φούρνο.
Ο δεύτερος τρόπος θα σας δώσει το ίδιο αποτέλεσμα αλλά διαφορετική όψη. Τοποθετείτε το φύλλο σε κύκλο που χρησιμοποιείτε για τις τάρτες. Το βουτυρώνετε και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο 10’-12’.
Γεμίζετε ην τάρτα με τη γέμιση του τυριού και απλώνετε στο πάνω μέρος το δεύτερο φύλλο. Με τα δάχτυλά σας ή με ένα πιρούνι ενώνετε τις πλευρές της ζύμης γύρω γύρω. Αλείφετε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο κρόκο και το ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Πρέπει η επιφάνεια να χρυσίσει χωρίς να μαυρίσει. Ξεφορμάρετε την πίτα και τη σερβίρετε ζεστή.
Αν έχετε καιρό και δε θέλετε να αγοράσετε έτοιμη σφολιάτα, ετοιμάστε μια ζύμη με τα εξής υλικά: 250γρ. αλεύρι, 125γρ. βούτυρο, 1 κρόκο αυγού,ελάχιστο αλάτι και λίγο νερό(όσο χρειάζεται να γίνει μια σφιχτή ζύμη περίπου 10γρ.).


Κύριο Συστατικό : Ροκφορ
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 3 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV