ΣΤΡΙΦΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τη ζύμη
3 κούπες νερό χλιαρό
2 κουτ. ξίδι
1/2 κούπα λάδι
λίγο αλάτι
αλεύρι (όσο πάρει)
1/2 κούπα λάδι (για το λάδωμα των φύλλων)
Για τη γέμιση
2 κιλά κίτρινο κολοκύθι
λίγο αλάτι
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτ. κανέλα
6-7 γαρίφαλα κοπανισμένα
2 βανίλιες
1 κουτ. βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβετε το κολοκύθι σε κομμάτια και το τρίβετε. Το αλατίζετε. Το αφήνετε για μία ώρα και το πατάτε με τα χέρια σας μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
Το βάζετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη βανίλια. Τα ανακατεύετε καλά.
Ετοιμάζετε τη ζύμη με το γνωστό τρόπο. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για μία ώρα. Την ξαναζυμώνετε και την κόβετε σε 10 μπάλες.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ένα- ένα τα φύλλα, λεπτά και μεγάλα.
Λαδώνετε το κάθε φύλλο και το πασπαλίζετε με το κολοκύθι. Το τυλίγετε σε μακρύ ρολό.
Το βάζετε στο κέντρο ενός βουτυρωμένου στρογγυλού ταψιού και το τυλίγετε γύρω – γύρω. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.
Αλείφετε την πίτα με λάδι και την ψήνετε στους 180οC για 45 λεπτά. Την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.


Κύριο Συστατικό : Κίτρινο κολοκύθι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 20 κομμάτια
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV