ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. αλεύρι
150 γρ. χοιρινό λίπος
1 αυγό για το άλειμμα
αλάτι
Για τη γέμιση
300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
150 γρ. ζαμπόν
100 γρ. χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο
1 μυαλό
3 αυγά
2 σκελίδες σκόρδου
2 χρωματιστές πιπεριές
300γρ. ώριμες ντομάτες
λάδι
αλάτι και πιπέρι

Σχηματίζετε με το αλεύρι ένα βουναλάκι. Στο κέντρο ρίχνετε το χοιρινό λίπος, λίγο νερό και αλάτι. Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία μάζα.
Όταν ζυμωθεί την ανοίγετε με τον πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή,τη διπλώνετε τρεις φορές,ανοίγοντας κάθε φορά με τον πλάστη και την ξαναδιπλώνετε.
Την αφήνετε να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο. Στο μεταξύ ετοιμάζεται τη γέμιση. Βράζετε τα αυγά για 12’. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Βράζετε το μυαλό και το φυλάσσετε.
Ψήνετε τις πιπεριές στο φούρνο και τις ξεφλουδίζετε. Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε σε λάδι το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
Όταν αρχίσει να ροδίζει προσθέτετε τις ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες. Αφήνετε το μείγμα να πήξει για μερικά λεπτά και αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στη συνέχει προσθέτετε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους,το λουκάνικο σε ροδέλες και το μυαλό σε κομμάτια.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δυο κομμάτια,το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Τα απλώνετε με τη βοήθεια του πλάστη(φυλάσσετε ένα κομματάκι). Αλείφετε μια φόρμα με λίγο λίπος και την καλύπτετε με το μεγαλύτερο φύλλο ζύμης έτσι ώστε να σκεπάζετε και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Τη γεμίζετε με τα υλικά που έχετε ετοιμάσει,τελειώνοντας το γέμισμα με τα βραστά αυγά κομμένα σε ροδέλες και τις πιπεριές σε λωρίδες. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο μισό φύλλο ζύμης,ανοιγμένο καλά με τον πλάστη. Αλείφετε με αυγό τις άκρες από τα δυο φύλλα και τις ενώνετε.
Τρυπάτε με τη μύτη ενός μαχαιριού την επιφάνεια της πίτας και την αλείφετε με χτυπημένο αυγό. Γαρνίρετε την πίτα από πάνω με σχέδια από το κομμάτι ζύμης που έχετε φυλάξει.
Την αλείφετε πάλι με αυγό. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε την πίτα για 40’ μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.


Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσιο κρέας
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά και 2 ώρες αναμονή
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV