ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
4 φύλλα χωριάτικης ζύμης, κομμένα σε τέσσερα τετράγωνα
16 μπαστουνάκια ανθότυρου (10εκ. και 10χλ.)
4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στα τέσσερα
16 λεπτές φέτες προσούτο
Ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Στρώνετε το τετράγωνο φύλλο της χωριάτικης ζύμης και τοποθετείτε το ανθότυρο στην μια γωνία του φύλλου. Πάνω από το ανθότυρο βάζετε μια φέτα πιπεριάς Φλωρίνης και προσούτο.
Αλείψτε με ελαιόλαδο το φύλλο και τυλίξτε τη γωνία που βάλατε τα υλικά. Τυλίξτε ως την μέση και μετά διπλώστε τις 2 άκρες του τυλιγμένου ρολού προς τα μέσα.
Συνεχίστε το τύλιγμα μέχρι να φτάσετε στην ελεύθερη άκρη του τετραγώνου της ζύμης.
Τυλίξτε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα τρία φύλλα ζύμης και οι φλογέρες είναι έτοιμες.
Τηγανίστε τις φλογέρες σε αρκετά καυτό λάδι μέχρις ότου να ροδίσουν.
Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε τις σε απορροφητικό χαρτί.


Κύριο Συστατικό : Ανθότυρο
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Γιάννης Πενόπουλος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV