ΤΑΡΤΑ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΛΟΥ


Για τη ζύμη
200γρ. αλεύρι
100γρ. βούτυρο
1 αυγό
25γρ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
1/2 κιλό ανθότυρο
1/2 κιλό φρέσκο γάλα
250ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής(ρευστή)
25γρ. ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνας
Για τη σάλτσα
150γρ. μαρμελάδα μύρτιλλο
25γρ. ζάχαρη

Φτιάχνετε ένα λοφάκι με το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο ένα λακκάκι. Ρίχνετε το βούτυρο,το αυγό,το αλάτι,τη ζάχαρη και 1 κουταλιά νερό. Δουλεύετε τη ζύμη με ένα πιρούνι και ύστερα με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τη ραντίζετε με λίγο νερό τρεις φορές όσο ζυμώνετε. Φτιάχνετε μια μπάλα με τη ζύμη και την αφήνετε να σταθεί στο ψυγείο για 2 ώρες. Τη βγάζετε από το ψυγείο,την ανοίγετε με τον πλάστη και την τοποθετείτε πάνω σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24εκ. Πιέζετε καλά τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματα. Τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 225°C,την ψήνετε για 15’ και την αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας που έχετε ήδη μουσκέψει σε κρύο νερό και στραγγίξει με τα χέρια. Ανακατεύετε με το σύρμα για να διαλυθεί καλά η ζελατίνα. Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά,τα βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ανθότυρο σε κομματάκια. Ανακατεύετε με το σύρμα για να ενωθούν καλά τα υλικά και για να μην σβολιάσει η κρέμα. Ρίχνετε τη γέμιση στην ψημένη τάρτα,την απλώνετε λειαίνοντας στην επιφάνεια και τη βάζετε στο ψυγείο για να πήξει για 4 ώρες. Τη βγάζετε από το ψυγείο και την καλύπτετε με τη σάλτσα μύρτιλλου που έχετε ετοιμάσει. Σάλτσα μύρτιλλου: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη μαρμελάδα,τη ζάχαρη και μια κουταλιά νερό. Βράζετε για μερικά λεπτά,αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει και καλύπτετε την τάρτα.


Κύριο Συστατικό : Ανθότυρο
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 2 Ώρες ξεκούραση
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV