ΠΙΤΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 δόση ζύμη πίτσας
Για τη γέμιση:
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. ξεφλουδισμένες και κομμένες ντομάτες
αλάτι και πιπέρι
125 γρ. κομμένα και σοταρισμένα μανιτάρια
2-3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
2-3 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη για την πίτσα η οποία γίνεται ως εξής: ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη, προσθέτοντας λίγο γάλα αν χρειάζεται.
Τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε δυνατά για 5 λεπτά. Την τοποθετούμε σε ένα λεκανάκι και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να γίνει διπλάσια σε όγκο. Ζυμώνουμε απαλά τη ζύμη και την κόβουμε στη μέση.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 20-23 εκ. Βάζουμε τη ζύμη σε ταψάκια και την λαδώνουμε με λίγο λάδι. Καλύπτουμε την επιφάνεια των φύλλων με τις ντομάτες και τα αρωματικά βότανα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις φέτες το τυρί, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ελιές.
Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τις αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για 25-30 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Εναλλακτικά χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μερίδες, τις κάνουμε μπάλες και ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 10 εκ. Τα λαδώνουμε, τα καλύπτουμε με τις ντομάτες και αλατίζουμε καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σκόρδα και το τυρί. Λαδώνουμε την επιφάνεια και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 15 λεπτά περίπου. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 200°C, φούρνο, περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV