ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ



2 κιλά μελιτζάνες στρογγυλές
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
6 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές σιμιγδάλι
200 γρ. φέτα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι κεφαλίσιο
2 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
2 φλιτζάνια βούτυρο ή λάδι για το φύλλο
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
βασιλικός

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες (όπως τις πατάτες). Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν με νερό και αλάτι 15 λεπτά περίπου. Τις βάζετε να στραγγίσουν καλά και τις περνάτε από το μούλτι να γίνουν πουρές. Τις τοποθετείτε μέσα σε πήλινο δοχείο ή σε μεγάλη σουπιέρα και ανακατεύετε τις μελιτζάνες με όλα τα υλικά. Δηλαδή, διαλύετε το σιμιγδάλι με το γάλα, λιώνετε τη φέτα, ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το βασιλικό, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά, ρίχνετε το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο τριμμένο και τα υπόλοιπα τυριά και τα ανακατεύετε καλά να έχετε μια γέμιση αραιή. Στρώνετε το ταψί με 4-5 φύλλα, που ανάμεσά τους θα ρίξετε λάδι. Ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε να σκορπιστεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα τη γέμιση. Θα ακολουθήσετε τον ίδιο τρόπο εργασίας και για τα πάνω φύλλα, δηλαδή ανάμεσα από κάθε φύλλο θα ραντίζετε με λιωμένο βούτυρο ή λάδι. Χαράζετε ελαφρά με ένα μαχαίρι μυτερό και κοφτερό την επιφάνεια της μελιτζανόπιτας, σε κομμάτια που επιθυμείτε, τη βάζετε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 30 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV