ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ



Για τη γέμιση:
1 1/2 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος ή μουγκρί χωρίς τα κόκκαλα
5 κρεμμύδια
2 πιπεριές φλάσκες
1 πρέζα σαφράν
1/2 λίτρο λάδι
αλάτι
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
40 γρ. μαγιά
2 αυγά
1/4 λίτρο νερό
λάδι
αλάτι

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύετε χλιαρό νερό, μαγιά και αλάτι. Προσθέτετε το αλεύρι και τα αυγά και ζυμώνετε. Ρίχνετε λίγο αλάτι. Για τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρετε με λάδι, λίγο σαφράν και αλάτι. Δουλεύετε πολύ καλά τη ζύμη και την αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά, σκεπάζοντάς τη με μια πετσέτα. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγετε σε φύλλο με τον πλάστη. Βάζετε το μισό φύλλο σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι. Μοιράζετε τη γέμιση και τα φιλετάκια του μπακαλιάρου μέχρι να καλυφθεί το φύλλο. Σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι φύλλου κλείνοντας καλά τις ενώσεις της πίτας. Τρυπάτε την πίτα για να μη φουσκώσει. Βάζετε το ταψί στο φούρνο σε θερμοκρασία 200°C, για 20 λεπτά.

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV