ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ



1 φύλλο τάρτας
4 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες πλάτους 2,5εκ.
2 κ.σ.ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2κουτ.τσαγ. βούτυρο
4 αυγά
1 3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1/3 φλιτζ. γευστικό τριμμένο τυρί
1 κ.σ. βούτυρο σε κύβους

Για το μερικό ψήσιμο της τάρτας:Στρώνετε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτες Νο 25 ελαφρά βουτυρωμένη. Στρώνετε μέσα αλουμινόχαρτο και ρίχνετε αρκετά φασόλια ή ρεβύθια(Αυτό γίνεται για να μην φουσκώσει η τάρτα με το ψήσιμο και χαλάσει το σχήμα της). Ψήνετε την τάρτα σε 200°C για 10’,βγάζετε και πετάτε το αλουμινόχαρτο και το όσπριο,ξαναβάζετε τη φόρμα στο φούρνο για 4’,μέχρι να στεγνώσει και να ξανθύνει ελαφρά. Λιώνετε βούτυρο στο τηγάνι,προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το μπέικον και το ψήνετε 3’,μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη φόρμα με την τάρτα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά,προσθέτετε την κρέμα,τα χτυπάτε καλά,προσθέτετε το τυρί,αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε το μείγμα αργά πάνω από τις φέτες μπέικον και προσθέτετε τους κύβους του βούτυρου. Τοποθετείτε τη φόρμα σε μια λαμαρίνα και ψήνετε την τάρτα σε 200°C για 25’ ή μέχρι να ξανθύνει η επιφάνειά της και να γίνει η τάρτα. Τη βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο προτού τη σερβίρετε.

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ
Κύριο Συστατικό : Φύλλο Τάρτας
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV