ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ



1/2 λίτρο νερό
200 γρ. γλυκός τραχανάς
500 γρ. φέτα
6 αβγά
200 ml ελαιόλαδο
8 φύλλα κρούστας
λάδι για επάλειψη
2 κρόκοι αβγών χτυπημένοι

Βράζω το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτω τον τραχανά. Στη συνέχεια, κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω τον τραχανά να φουσκώσει μόνος του. Μόλις μισοκρυώσει, προσθέτω το λάδι, ένα ένα τα αβγά, τη φέτα και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Παίρνω ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. περίπου και το αλείφω με λάδι. Παίρνω τα 4 φύλλα κρούστας και τα απλώνω ένα ένα αφού τα έχω λαδώσει πρώτα, έτσι ώστε να προεξέχουν ελαφρώς από το ταψάκι. Απλώνω το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψάκι και διπλώνω τα φύλλα κρούστας που προεξέχουν από το ταψάκι. Στη συνέχεια, παίρνω τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και τα απλώνω ένα ένα αφού τα έχω λαδώσει. Παίρνω το χτυπημένο αβγό και το αλείφω επάνω στην πίτα. Τοποθετώ το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο και ψήνω για 50 λεπτά περίπου.

ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ
Κύριο Συστατικό : Τραχανάς , Φέτα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Γιάννης Γκελντής


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV