ΚΟΛΟΚΥΘΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

½ κιλό μέτριες πατάτες, χωρίς φλούδα
½ κιλό μέτρια κολοκυθάκια, πλυμένα και καθαρισμένα
3 μέτριες ντομάτες, κομμένες στη μέση χωρίς σπόρους
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πλατύφυλλο μαϊντανό, χονδροκομμένο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
350 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο ή μισή ποσότητα φέτα και μισή τυρόπηγμα, αν βρούμε
60 ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες πάχους περίπου 2/3 του εκατοστού και τις βάζουμε σε μια γαβάθα. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες του ίδιου πάχους και τα βάζουμε σε δεύτερη γαβάθα. Τρίβουμε τις ντομάτες πάνω από τα κολοκυθάκια και πετάμε την φλούδα τους. Προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό τα αλατοπίπερο (ανάλογα με το πόσο αρμυρό είναι το τυρί) και ανακατεύουμε μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα. Θρυμματίζουμε σε τρίτη γαβάθα το τυρί. Αφού προθερμάνουμε το φούρνο στους 230οC, λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί ή πυρέξ διαμέτρου 25 εκ. και στρώνουμε τον πάτο του με τις μισές πατάτες. Τις πασπαλίζουμε με το 1/3 του τυριού και το 1/3 του μείγματος με τα κολοκυθάκια και την ντομάτα. Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ τυρί και κολοκύθια (συνολικά 3 στρώσεις) και τα σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες. Το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Το βάζουμε στο φούρνο και όταν τα υγρά φουσκώσουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190οC και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
Κύριο Συστατικό : Μπύρα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα , Κρήτη
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV