ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ



200 γρ. περίπου ζύμη τάρτας
30 γρ. βούτυρο
3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 αυγά
60 γρ. ροκφόρ
1 φλιτζ. γάλα
3/4 φλιτζ. ξινόγαλα
φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
2 κουτ.τσαγ. κύμινο σε σπόρους

Απλώνετε τη ζύμη σε φόρμα τάρτας 23εκ. Στρώνετε από πάνω λαδόχαρτο και το πασπαλίζετε με ρύζι ή φασόλια. Την ψήνετε σε μέτριο ζεστό φούρνο για 8’. Βγάζετε το ρύζι και το χαρτί,την ψήνετε για άλλα 10’ ή μέχρι να ροδίσει καλά. Λιώνετε το βούτυρο στο τηγάνι,προσθέτετε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά 10’ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με πιρούνι,προσθέτετε το λιωμένο τυρί ροκφόρ,το γάλα,το ξινόγαλα,το πιπέρι και το κύμινο και το ρίχνετε σιγά σιγά πάνω από τα κρεμμύδια. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 30’ ή μέχρι να ξανθύνει.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV