ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ



1 κιλό φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100γρ. βούτυρο
300γρ. τυρί φέτα
100γρ. μυζήθρα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να βράσει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο,την φέτα και τη μυζήθρα και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε τετράγωνα κομμάτια,βάζουμε σε κάθε τετράγωνο λίγη γέμιση και σκεπάζουμε το άλλο τετράγωνο,πατώντας λίγο τις άκρες για να μην βγει η γέμιση. Βάζουμε τις μπουγάτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε ½ ώρα στους 200°C.


Κύριο Συστατικό : φύλλο κρούστας , Σιμιγδάλι ψιλό
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV