ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ (QUICHE LORRAINE) (ΒΙΝΤΕΟ)



Για την Ζύμη Μπριζέ
125 γρ. Αλεύρι
65 γρ. Βούτυρο
1 Κρόκος αυγού
1 κ.γ αλάτι
Λίγο Χλιαρό νερό
Για την Γέμιση
125 ml. Κρέμα Γάλακτος
125 ml. Γάλα
2 Αυγά
10 γρ. Κορν-φλάουρ
1 Πρέζα Αλάτι
1 Πρέζα Πιπέρι λευκό
1 Πρέζα Μοσχοκάρυδο
Για την Γαρνιτούρα
60 γρ. Μπέϊκον
60 γρ. Γραβιέρα Τριμμένη

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα λεκανάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το ενσωματώνουμε θρυμματιζοντάς το. Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού,το αλάτι και το νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει μια ζύμη,λίγο σφικτή. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπαζμένη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 20-30 λεπτά. Κόβουμε το μπέϊκον σε λεπτές φέτες και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς σε ένα τηγανάκι. Σε ένα μπωλ χτυπάμε όλα τα υλικά της γέμισης. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την ξεφορμάρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Την τρυπάμε ελαφρώς και την σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα έχοντας βάλει επάνω όσπρια. Προψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρούμε την λαδόκολλα με το βάρος και προσθέτουμε την γέμιση μέχρι το ψηλότερο σημείο. Πασπαλίζουμε με το τυρί, βάζουμε και τις φέτες του μπέϊκονκαι ψήνουμε στους 180 βαθμούς γα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα περίπου 10 λεπτά και είναι έτοιμο να το κόψουμε.


Κύριο Συστατικό : Μπέϊκον , Τάρτα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Γρηγόρης Τσεβρεντζής


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV