ΤΥΡΟΠΙΤΑ (2)



1 Κιλό φέτα πιπεράτη
200 γρ. τυρί ροκφόρ
10 φυλλαράκια δυόσμος
Πιπέρι
6 Αυγά
4 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 Μπουκάλι σουρωτή
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Βούτυρο σε ρευστή μορφή
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 Φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο

Ζυμώνουμε το αλεύρι με τη σουρωτή, το αλάτι και το αραβοσιτέλαιο. Ανοίγουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, το γυρνάμε ρολό και το κόβουμε στη μέση.Τα δύο κομμάτια τα μαζεύουμε από τα πλάγια, τα κάνουμε δύο μπάλες και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2½ ώρες.Κατόπιν ανοίγουμε ένα φύλλο και σε βουτυρωμένο ταψί το τοποθετούμε και ετοιμάζουμε το μείγμα μας.Σε μία λεκάνη κάνουμε θρύμμα την φέτα και το ροκφόρ και σε ένα multi χτυπάμε το δυόσμο και τον ρίχνουμε μέσα στα τυριά μαζί με το πιπέρι.Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί και τα βάζουμε στο φύλλο μέσα και τελευταία φτιάχνουμε το φύλλο που θα την σκεπάζουμε και το χαράζουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά & 2 1/2 Ώρες για την ζύμη
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV