ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ



2 κιλά κολοκύθια μεγάλα
250 γρ. φύλλα ή μπορείτε να ανοίξετε δικό σας από την συνταγή (παραδοσιακό φύλλο)
2 μεγάλα κρεμμύδια ή φρέσκο κρεμμυδάκι 6 τεμ.
500 γρ. τυρί φέτα πιπεράτη
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
3 αυγά
100 γρ. λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Παίρνουμε ένα τρίφτη και τρίβουμε τα κολοκύθια μας, κατόπιν τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά μέχρι να ποιούν τα ζουμιά τους. Αφήνουμε τα κολοκύθια να κρυώσουν και προσθέτουμε τα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι κρατάμε λίγο για τα φύλλα και τα αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσουμε ελαφρά.Στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα αφού το καθένα που τοποθετούμε το λαδώνουμε και ρίχνουμε την γέμισή μας, την απλώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη παντού, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε καλά το τελευταίο, χαράζουμε την πίτα μας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς .Το παραδοσιακό φύλλο είναι ποιο ωραίο.


Κύριο Συστατικό : Κολοκύθια
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV