ΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΟΥΖΟ



1 ματσάκι χόρτα εποχής (βλήτα ή βαζάκι)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 ντομάτα
800 γρ. λαβράκι
Λίγο φύλλο κρούστας
1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
1 λεμόνι
Λίγο ούζο
Λίγο ελαιόλαδο

Για τα χόρτα: Σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε ανοιχτή κατσαρόλα κρεμμύδι ξερό και κρεμμύδι φρέσκο, ρίχνουμε τα χόρτα εποχής (ή αυτά που βρίσκουμε σε βαζάκι κονσέρβα, μαζί με το ζωμό τους), προσθέτουμε λίγη ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε άνηθο ή μάραθο και τα στραγγίζουμε λίγο ακόμα. Αλείφουμε μια φόρμα για μικρό ταρτάκι με ελαιόλαδο, κόβουμε μέσα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με λάδι και προσθέτουμε ακόμα 4 φύλλα κρούστας, επίσης αλειμμένα με λάδι. Προψήνουμε για 3 λεπτά στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, μ’ ένα μικρό βάρος επάνω τους για να μη φουσκώσουν. Το φιλέτο του ψαριού, το κόβουμε στο μέγεθος της φόρμας, το αλατοπιπερώνουμε, το βρέχουμε με λάδι, λεμόνι, ούζο και σπασμένους σπόρους γλυκάνισου. Γεμίζουμε το ταρτάκι με τα χόρτα, επάνω τοποθετούμε το ψάρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5 – 8 λεπτά (εξαρτάται από το πάχος του ψαριού).


Κύριο Συστατικό : Χόρτα , Ψάρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 10
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV