ΠΙΤΑ ΣΥΡΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ



Α΄ Μίγμα
400 γρ. βούτυρο φρέσκο
200 γρ. κρέμα τυριού
13 γρ. αλάτι ψιλό
10 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 γρ. πιπέρι κόκκινο
Β΄ Μίγμα
500 γρ. αυγά
100 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. κρασί αρετσίνωτο
Γ΄ Μίγμα
1 κιλό αλεύρι μαλακό
60 γρ. μπέικιν πάουντερ
600 γρ. τυρί Σαν – Μιχάλη τριμμένο
200 γρ. πράσινες ελιές κομμένες στα τέσσερα.
100 γρ. γαλοπούλα, φέτες κομμένες καρέ

Τοποθετούμε τα υλικά του μίγματος Α (βούτυρο, κρέμα τυριού, αλάτι, άνηθο, κρεμμύδι, πιπέρι) στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το φτερό μέχρι ν’ αφρατέψει πολύ καλά το μίγμα. Προσθέτουμε στο μίγμα Α σιγά – σιγά το μίγμα Β λίγο-λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και αφρατέψουν τα μίγματα Α+Β. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και αφαιρούμε και το φτερό του μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά του μίγματος Γ (αλεύρι μαλακό, μπέικιν πάουντερ, τυρί Σαν – Μιχάλη και ελιές) λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με τρυπητή μεταλλική κουτάλα αργά, κυκλικά με απαλές κινήσεις, ώστε να μην «πέσει» όλο το μίγμα της πίτας. Παίρνουμε ένα ταψάκι μακρόστενο, το οποίο βουτυρώνουμε ελαφρώς και γεμίζουμε με μίγμα μέχρι τα 3/4 του ύψους τους. Φροντίζουμε με χούφτα ζαχαροπλαστικής η επιφάνειά τους να είναι επίπεδη. Τοποθετούμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο άμεσα στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε την πίτα για 5-10 λεπτά μέσα στο ταψί τους γυρνώντας συγχρόνως τα ταψιά στο πλάι να μην υγρανθεί εσωτερικά η πίτα. Σημείωση Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε να γίνει σωστά η ομογενοποίηση του μίγματος.


Κύριο Συστατικό : Φέτα
Είδος Πιάτου : Πίτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα ,Σύρος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV