ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ



700 γρ. φέτα μαλακή
2 αυγά
5 μεγάλα κρεμμύδια
300 γρ. σύκα
200 γρ. μαύρες σταφίδες
ένα ματσάκι τσάι του βουνού
λίγο αστερία γλυκάνισο
ένα πορτοκάλι
λίγους ανθούς πορτοκαλιού
λίγο ελαιόλαδο
Για Το Φύλλο
200 cl ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό αλεύρι
αλάτι.

Ανοίγουμε φύλλο με το ελαιόλαδο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και όσο νερό χρειαστεί. Για την γέμιση: από την προηγούμενη μουλιάζουμε τα αποξηραμένα σύκα και τις σταφίδες σε ζεστό τσάι του βουνού, που έχουμε αρωματίσει με γλυκάνισο αστερία και ανθούς πορτοκαλιού. Την επομένη, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ψιλοκόβουμε μέσα τα σύκα, στραγγισμένα, και στη συνέχεια τη φέτα, σε τρίμμα, τα αυγά και τις σταφίδες. Κλείνουμε τη γέμιση στο φύλλο και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά, αφού πρώτα λαδώσουμε ένα ταψί.


Κύριο Συστατικό : Φέτα
Είδος Πιάτου : Πίτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Chef Babis Mastoridis


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV