ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ, ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ



2 κιλά κολοκυθάκια
4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες σε λεπτές φέτες
2 κιλά μαλακό κατσικίσιο ή πρόβειο τυρί
300 γραμ. Φέτα
2 ντομάτες, τεμαχισμένες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο σησάμι
αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι σε στρώσεις, αλατίζοντας την κάθε στρώση. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 2 – 3 ώρες. Ανακατεύουμε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια με τις λεπτοκομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μεγάλο ταψί ψησίματος. Βάζουμε μία στρώση πατάτες στον πάτο του ταψιού. Απλώνουμε από πάνω το μαλακό τυρί. Σκεπάζουμε με μία στρώση κολοκύθια. Κοσκινίζουμε μία λεπτή στρώση αλεύρι από πάνω από το μείγμα και απλώνουμε λίγο δυόσμο και τυρί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Απλώνουμε μία τελευταία στρώση από τυρί. Σκορπίζουμε το σουσάμι από πάνω από την πίττα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170°C για μιάμιση ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : κατσικίσιο τυρί , κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Πίτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 3 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Chef Babis Mastoridis


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV