ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ



6 Πεϊνιρλί 50 γρ το κάθε ένα (ζυμάρι)
1 κιλό Μύδια φρέσκα στο κέλυφός τους
50 γρ Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 γρ Σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γρ Ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1/4 ματσάκι Φρέσκο θυμάρι
12 Κόκκους μαύρο πιπέρι
150 ml Κρασί λευκό
20 ml Ελαιόλαδο
60 γρ Καπνιστό χέλι σε φέτες

Για να αχνίσουμε τα μύδια, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τους κόκκους πιπέρι και τα μύδια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα και το θυμάρι. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσουν λίγο τα μύδια τα ξεχωρίζουμε από το κέλυφος και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το ζουμί τους το οποίο εχουμε περάσει από ένα πολύ ψιλό σουρωτήρι. Ψήνουμε τα πεϊνιρλί σε φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Αφού ψηθούν βάζουμε μέσα στα πεϊνιρλί τα μύδια μαζί με λίγο ζουμάκι και από πάνω λίγες φέτες καπνιστό χέλι.


Κύριο Συστατικό : Μύδια , Χέλι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV