ΚΡΗΤΙΚΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ



1,5 κιλό Χόρτα διάφορα μεταξύ αυτών σπανάκι, τσουκνίδα, λαγόχορτο, γαλατσίδες, αρχατζίκια κτλ.
250 γρ. Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
200 ml + 100 ml Ελαιόλαδο
Αλάτι και Λευκό πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Υλικά για το φύλλο
600 ml Αλεύρι
300 ml περίπου (χλιαρό) νερό
80 ml περίπου Ελαιόλαδο
Αλάτι
Σησάμι

Τρόπος παρασκευής του φύλλου:
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που να ξεκολλά από τα δάχτυλα. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τη γέμιση.

Τρόπος παρασκευής για τη γέμιση:
Χονδροκόβουμε τα χόρτα, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τα χόρτα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο μέρη και το ανοίγουμε σε φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να περισσέψει λίγο από το χείλος. Προσθέτουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Το κλείνουμε επιδέξια. Χαράζουμε τις μερίδες. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε το σησάμι και ψήνουμε σε φούρνο 160° C για 40 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε εμπλουτίζουμε με φέτα και κεφαλοτύρι.


Κύριο Συστατικό : Χόρτα διάφορα
Είδος Πιάτου : Πίτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 10
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV