ΠΙΤΣΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝA ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ



1 δόση βασική ζύμη πίτσας
3 κ.γ. ελαιόλαδο
500 γρ. ντομάτες κομμένες κονκασέ
1 κ.γ. ζάχαρη (εάν οι ντομάτες δεν είναι πολύ ώριμες)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι
250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
50 γρ. φιλέτα αντζούγιας
Λίγη φρέσκια ρίγανη

Βάζετε τις ντομάτες σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύετε καλά. Απλώνετε την ντομάτα με τη βοήθεια ενός κουταλιού πάνω στο ανοιγμένο ζυμάρι και βάζετε τη μοτσαρέλα, την αντζούγια και λίγη φρέσκια ρίγανη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για περίπου 7 λεπτά μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο (αντί για λάδι). Tέλος γαρνίρετε με λίγη φρέσκια ρίγανη.


Κύριο Συστατικό : Πίτσα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό , Πάρτυ , Σνακ
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10+ (ανάλογα με την δοση της ζύμης)
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV