ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ



1 δόση βασική ζύμη πίτσας
500 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες και κομμένες κονκασέ
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα:
1-2 κ.γ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
125 γρ. Gouda
6-7 φύλλα βασιλικoύ
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες

Βάζετε τις ντομάτες για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε βραστό νερό αφού της έχετε ελαφρώς χαράξει. Τις βγάζετε και αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κονκασέ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τέλος το βασιλικό, αφήνοντάς τα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση Απλώνετε το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού πάνω στο ανοιγμένο ζυμάρι και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά (το Gouda και το λάδι). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για περίπου 7 λεπτά μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο (ή περασμένο με ελάχιστο λάδι). Γαρνίρετε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.


Κύριο Συστατικό : Πίτσα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό , Πάρτυ , Σνακ
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10+ (ανάλογα με την δοση της ζύμης)
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV