ΤΥΡΟΠΙΤΑ



4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 μπουκάλι Σουρωτή
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1/2 κοφτό κουταλάκι πιπέρι
1 φλυτζανάκι του καφέ αραβοσιτέλαιο
125 γρ. βούτυρο
5 Αυγά
1 κιλό διάφορα τυριά

Ζυμώνουμε το αλεύρι με τη σουρωτή, το αλάτι και το αραβοσιτέλαιο. Ανοίγουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, το γυρνάμε ρολό και το κόβουμε στη μέση. Τα δύο κομμάτια τα μαζεύουμε από τα πλάγια, τα κάνουμε δύο μπάλες και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2½ ώρες. Από τα 5 αυγά κρατάμε μόνο τον 1 κρόκο, τα βάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε μέσα το τυρί και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, ανοίγουμε το ένα φύλλο και το τοποθετούμε από κάτω, στη μέση τη γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλο. Χαράζουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς γιά 30 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Τυρί
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά & 2½ ώρες να φουσκώσει η ζύμη
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV