ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΟ



1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο και 1/2 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
1 κιλό αλεύρι σταρένιο
1 φακελάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
1/4 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ελάχιστη ζάχαρη

Βάζετε σε ένα μπολάκι την μαγιά με το νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε να αφρίσει. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά. Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή. Σκεπάζετε ή με μία πετσέτα ή με διαφάνεια αλειμμένη με λίγο λάδι. Αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει 15 λεπτά περίπου. Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβετε 8-10 κομματάκια. Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε στρογγυλά πιτάκια. Τηγανίζετε σε τηγάνι με λάδι 5 λεπτά απο κάθε πλευρά.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV