ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ



1 κιλό σπανάκι
300 γρμ. φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθος
1 μεγάλο ψιλοκομμένο πράσα
2 αυγά
1,5 φλιτζάνι του καφέ λάδι
αλάτι
πιπέρι
500 γρμ. φύλλα κρούστας

Καθαρίζετε, πλένετε και ζεματάτε το σπανάκι. Το στύβετε πολύ καλά και το κόβετε. Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τον άνηθο και τα αυγά χτυπημένα, το σπανάκι και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και απλώνετε τα μισά φύλλα ένα ένα, αλειμμένα με λάδι. Προσθέτετε τη γέμιση και σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι ένα ένα αλειμμένα με λάδι. Ψήνετε την σπανακόπιτα σε μέτριο φούρνο για μια ώρα.


Κύριο Συστατικό : Σπανακι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV